Maalämpö Tampere

Lämpö Kurko Oy toteuttaa maalämpö-asennukset Nokialla, Tampereella ja koko Pirkanmaan alueella

Etsitkö säästöjä lämmitykseen ja haluat löytää myös ympäristöystävällisen lämmistysratkaisun fossiilisten polttoaineiden sijaan?

Maalämpöön siirtymisen edut:

  • Säästät rahaa heti – maalämpö mahdollistaa jopa 70 % säästöt lämmityskuluissa, mikä on vuosittain todella iso summa säästettyä rahaa. (omakotitalossa vuosittain säästämäsi summat ovat yleensä arviolta 2 000 – 3 000 €)
  • Ekologinen vaihtoehto –maalämpö ei rasita luontoa eikä aiheuta yhtä paljon saasteita kuin fossiilisia polttoaineita käyttävät lämmitysmuodot. Maalämpö pienentää omakotitalon lämmityksestä koituvia hiilidioksidipäästöjä 70-80 % joka vuosi, mikä vastaa 30 000 henkilöauton ajokilometristä koituvia päästöjä.
  • Toimintavarma – maalämpöpumpun toimintaperiaate on yksinkertainen ja se on lähes huoltovapaa. Maalämpöpumpun käyttöikä on 20-30 vuotta.
  • Vie vähän tilaa – maalämpöpumppu on jääkaapin kokoinen laite, joten se mahtuu pieneenkin tilaan
  • Kodin tai kiinteistön arvonnousu – maalämmöstä on tullut suosittu ja trendikäs lämmistymuoto päästöttömyyden takia. Investoimalla maalämpöön nostatte kiinteistön arvoa ja säästätte lämmistykuluissa. HSY:n tutkimuksen mukaan yli 50% lämmitysjärjestelmän uusijoista harkitsee siirtymistä maalämpöön.

Mitä maalämpö on?

Maalämpö on puhdasta aurinkoenergiaa, joka on varastoitunut kallioihin, maaperään ja vesistöihin. Kerätty maalämpö on lämpötilantaan +5 astetta, joka ei sinällään sovellut talon lämmitykseen. Maalämpöpumppu lämmittää kerätyn maalämmön energiatehokkaalla tavalla 30-65 asteiseksi vedeksi, jota käytetään kodin ja käyttöveden lämmittämiseen.

Mistä maalämpöä voidaan kerätä?

Maalämpö voidaan kerätä maalämpöpumpun putkiston avulla pintamaasta, kallioperästä tai vesistöstä. Maalämmön soveltutuvuus kiinteistölle riippuu siitä minkälaisella tontilla kotisi tai kiinteistösi sijaitsee. Ennen lämmitysmuodon valintaa täytyy selvittää sopiiko tontti maalämmön talteenottoon.

Ota yhteyttä: Soita tai varaa aika, niin asiantuntijamme tulee arvioimaan tontin soveltuvuuden maalämpö- järjestelmälle.

Miten maalämpöpumppu muuttaa kylmän veden kuumaksi vedeksi?

Maaperään varastoituu vuosittain aurinkoenergiaa, jota voidaan käyttää lämpöpumpun avulla kiinteistön lämmittämiseen. Lämpöpumppu käyttää matalalämpöenergiaa ja lisää sitä kompressoritekniikalla, jolloin järjestelmä voi tuottaa jopa +65 astetta lämmönjakeluverkkoon ja kuuman veden tuotantoon. Maalämpöpumpun avulla voidaan säästää lämmityskustannuksissa jopa 70% verrattuna öljyyn tai kaukolämpöön.

Minkälaisia säästöjä maalämmöstä saa?

Maalämmöllä voit säästää lämmittämisen kuluja

Maan varastoima energia on loputtomasti uusiutuva ja täysin päästötön luonnonvara. Maalämmön ansiosta voit lämmittää kotisi lähilämmöllä, suoraan omasta maasta. Maalämpölaitteistomme ansiosta lämmityskulusi laskevat jopa neljäsosaan aiemmasta.

Maalämpöpumppu käyttää toimiakseen sähköenergiaa. Jos talon lämmittäminen maksaa tällä 3000 euroa, niin maalämmön talteenoton jälkeen lämmitykseen kuluu sähköä vain 900 euron edestä. Saat 2100 euron säästön vuodessa.

Pidemmällä aikavälillä käyttäjälle jää noin puolet vanhan lämmityksen energiakuluista. Toinen puoli kuluu maalämpöinvestointiin ja maalämpölaitteiston käyttämään sähköön. Maalämpöjärjestelmään siirtyminen tarkoittaa siis selvää säästöä!

Maalämpö Tampere - siirtyminen maalämpöön puolittaa lämmityskulut pitkällä aikavälillä Lämpö Kurko Oy

Voiko maalämpöjärjestelmä hyödyntää vanhoja vesipattereita?

Lämpö Kurkon käyttämä maalämpöjärjestelmä tekee hyvällä hyötysuhteella jopa 65-asteista vettä. Öljy- tai sähkölämmitykselle mitoitettuja pattereita ei tarvitse vaihtaa, joten vanhan järjestelmän päivittäminen käy ilman suuria lisäkuluja.

Miten lämpökaivon poraus tapahtuu?

Yhteistyökumppanimme pieni mutta tehokas porausvaunu pääsee lähelle teknistätilaa. Vaakaveto-oja kaivolta talolle on lyhyt ja se kaivetaan useinmiten lapiolla. Säästämme pihassasi olevat rakennelmat ja istutukset. Huolehdimme, että maalämpötoimitus sujuu siististi ja turvallisesti.

Minkäkokoisiin kiinteistöihin maalämpö sopii?

Paras ratkaisu yli 200m² kiinteistöihin

Maalämpö on järkevin ratkaisu suuriin omakotitaloihin ja kiinteistöihin, joissa lämmityskustannukset muilla ratkaisuilla ovat tällä hetkellä jopa useita tuhansia euroja vuodessa. Maalämpöpumppujen teho ja maalämpökaivojen syvyys mitoitetaan aina kohteen mukaan.

Varo alimitoitettua lämmitysjärjestelmää

Joskus innostuu sen enempiä tutustumatta ostamaan uudeksi lämmistymuodoksi pakettivaihtoehdon, joka saattaa olla kotiisi alimitoitettu.

Alimitoitettu järjestelmä voi vaatia kovimmilla pakkasilla jopa enemmän sähkönkulutusta, jotta lämpö riittäisi koko kiinteistöön. Alimitoitetun järjestelmän hyötysuhteella ei päästä riittäviin säästöihin.

Yhdessä maalämpöön erikoistuneen asiantuntijamme kanssa voit varmistua, että maalämpöpumpun mitoitus sekä lämpökaivojen syvyydet tehdään oikein. Käytämme maalämpökohteissamme Niben laadukkaita ja pohjolan oloissa testattuja laitteita.

Saako maalämpöpumppujen asennuksesta kotitalousvähennyksen?

Maalämpöprojektin loppusummassa on usein suurempi osuus työtä kuin esimerkiksi pelkän ilmalämpöpumpun asentamisessa. Tämän takia kannattaakin muistaa hyödyntää kotitalousvähennys, minkä ansiosta maalämmön asentaminen tulee itseasiassa hintaansa edullisemmaksi. Maalämpö on siksi järkevä investointi alentamaan lämmityskustannuksia: varsinkin kun jatkuvasti uutisoidaan sähkön, öljyn sekä kaukolämmön hintojen olevan nousussa.

Kun ostat työn Lämpö Kurko Oy:ltä, voit vähentää 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamastasi laskusta työn osuus on 5 875 euroa (5 875 euroa x 40 %) – omavastuu 100 euroa = 2 250 euroa.

Milloin maalämpöpumpun asennus voidaan tehdä?

Maalämpöpumpun asennus voidaan tehdä ympäri vuoden sillä asennuksen aiheuttama lämpökatko on niin lyhyt että se voidaan tehdä talvellakin. Tarvittaessa lämpöä voidaan tuottaa väliaikaisratkaisulla lämpökatkon ajan.

Paljonko maksaa maalämpöön siirtyminen Pirkanmaan alueella?

Maalämmön hinta asennettuna vaihtelee rakennuksen lämmitystehon ja lämmitysenergian tarpeen mukaan. Hinnan muodostavat lämpökaivon poraus, vaakaputkiston asennus, mahdollisen entisen lämmitysjärjestelmän purkaminen, uusien laitteiden kuten maalämpöpumpun asentaminen, sähkötyöt, säädöt sekä käyttöopastus. Kun kaikki vaiheet tehdään huolellisesti, saat huolettoman ja toimivan lämmitysjärjestelmän.

Omakotitaloon asennettuna maalämmön hinta on alkaen noin 12 000 euroa riippuen omakotitalon koosta ja muista ominaisuuksista. Pienessä rivitalossa hinta voi lähteä noin 35 000 eurosta. Kerrostaloissa maalämmön hankintakustannukset lähtevät noin 100 000 eurosta.

Säästöllä hoitaa lämmistysremonttia varten otetun lainan korkoineen

Maalämpöön siirtymällä saavutettavat säästöt ovat tavallisesti niin suuret, että niillä voi hoitaa lämmitysremonttia varten otetun lainan korkoineen. Taloyhtiöissä yhtiövastiketta ei yleensä tarvitse nostaa. Koska maalämpöön siirtyminen on rakennuksen energiatehokkuutta selkeästi parantava hanke, omakotitaloon tai taloyhtiöön voi saada ARA:lta energia-avustuksen. Mikäli omakotitalon lämmitysremonttiin ei haeta energia-avustusta, maalämpöön siirtymisen kuluja voi pienentää merkittävästi hyödyntämällä kotitalousvähennyksen. Lisäksi kesäkuusta 2020 asti on ollut haettavissa ELY-keskuksen avustus öljylämmitteisen pientalon lämmitysmuodon vaihtamiseksi ympäristöystävällisempään.

Harkitsetko maalämpöön siirtymistä?

Kutsu meidät maksuttomalle kartoituskäynnille

Ota yhteyttä ja kutsu asiantuntijamme tutustumaan kotiisi tai kiinteistöösi. Selvitämme mikä lämmistymuoto sopii teille parhaiten ja kuinka paljon säästöjä saatte.

Laskemme säästösi maalammöllä ja annamme arvion:

  • Säästöjen määrästä vuodessa
  • Maalämpösijoituksen takaisinmaksuajasta
  • Tuottojen määrästä kuukaudessa

Jos maalämpöjärjestelmä ei ole sovelias kiinteistön lämmöntarpeisiin, niin tarjoamme myös muita vaihtoehtoja:

  • Vesi-ilmalämpöpumppulämmitystä, josta saa lämmintä vettä vesipatteristoon
  • Ilmalämpöpumppua huonekohtaiseen lämmittämiseen tai viilentämiseen

Ota yhteyttä

Puhelin: 040 412 0478
Sähköposti: lampokurko@gmail.com