Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu Tampere

Ilmalämpöpumppu Nokian, Tampereen ja koko Pirkanmaan alueella – kokonaistoimitus – Lämpö kurko Oy

Ekologisena lisälämmön lähteenä ja kodin viilentäjänä ilmalämpöpumppu säästää vuosittaisessa energialaskussa jopa 30-50% riippuen käyttökohteesta

Ilmalämpöpumpun hankkimisen kuusi merkittävintä syytä

  1. Parannat asumismukavuutta kesähelteellä – viilennyksen hinta vain 0,30-1€/päivä

  2. Ilmalämpöpumppu levittää takan lämmittämää sisäilmaa ympäri taloa

  3. Säästät kodin lämmityslaskussa talvisin n. 20-30% . Omakotitalossa vuosisäästöt ovat 300-500 € luokkaa

  4. Vastuullista lämmittämistä – asumisen hillijalanjälki pienenee ja luonto kiittää

  5. Vähentää kosteutta huoneilmassa ja estää homeen syntyä

  6. Pumppu on edullinen (rahoituksella n. 39 €/kk)

Ilmalämpöpumppu mietinnässä? Näin ilmalämpöpumput säästävät energiaa

Ilmalämpöpumppu  lämmittää ja viilentää pientalot, kesämökit, varastot ja muut tekniset tilat – vaivattomasti energiaa säästäen. Ilmalämpöpumpussa on useampi laite samassa paketissa. Se lämmittää talot talvella ja poistaa kosteutta, ja kesähelteillä se toimii viilentävänä ilmastointilaitteena. Yhden ilmalämpöpumpun avulla säästät talvisin kotisi lämmistyskuluissa n. 20-30% , kohteesta ja käyttötavasta riippuen jopa enemmän. Omakotitalossa säästöt ovat tyypillisesti n. 300 – 500 € per vuosi.

Miten ilmalämpöpumppu toimii ja miten se säästää energiaa ja pienentää lämmityslaskua

Ilmalämpöpumppu käyttää hyväkseen ulkoilman sisältämää lämpöenergiaa ja muuttaa sen edulliseksi ja miellyttäväksi lämmöksi tai viileydeksi, riippuen siitä halutaanko tilaa lämmittää vai jäähdyttää.

Ilmalämpöpumppu tuottaa säästöjä olemassa olevasta lämmitysjärjestelmästäsi riippumatta. Erityisen suuriin säästöihin päästään sähkö- ja öljylämmitteisissä taloissa. Ilmalämpöpumppu voidaan asentaa niin uuteen kuin vanhaankin rakennukseen.

Kun ilmalämpöpumppua käytetään lisälämmönlähteenä, ilmalämpöpumpun hankintakustannus saadaan yleensä takaisin muutamassa vuodessa lämmityskulujen laskiessa. Hitaasti kiertävä ilma tasoittaa lämpötilan koko talossa. Samalla sekä kosteus- että homeriskit vähenevät sisäilman kosteuden laskiessa. Saat miellyttävämmän, raikkaan sisäilman ja myös lattiat tuntuvat lämpimämmiltä.

Kenelle ilmalämpöpumppu sopii? Näissä kohteissa hyödyt hankinnasta eniten?

1. Öljy- tai sähkölämmitteiset kodit ja kiinteistöt

Öljy- tai sähkölämmitteisten kiinteistöjen omistajat hyötyvät rahallisesti eniten ilmalämpöpumpun hankinnasta. Niissä on mahdollista säästää lämmityskustannuksista n. 30–50 %, jonka lisäksi lämpöpumppu tasaa vuodenaikojen lämmityspiikkejä. Säästöjen suuruus perustuu öljy- ja sähkölämmityksen kalleuteen.

Ilmalämpöpumppu toimii näissä kohteessa aina olemassaolevan lämmönlähteen rinnalla, niin että öljy- tai sähkölämmitys kytkeytyy päälle vain silloin kun ilmalämpöpumpun lämmitysteho ei enää riitä. Maksimaalinen energiansäästö tapahtuu silloin kun päälämmönlähteen lämpötila asetetaan noin 3-4 astetta matalammaksi kuin ilmalämpöpumpun pyyntilämpötila.

Ilmalämpöpumppuja hyödynnetään yhä useammin myös kaukolämmöllä lämpeävissä rakennuksissa. Tämä johtuu siitä, että joillakin alueilla kaukolämmön hinta on noussut jopa sähkölämmitystä korkeammaksi ja asukkaat eivät halua olla niin riippuvaisia hintojen vaihtelusta  Tarkasta tilastosta kaukolämmön hinta omalla alueellasi>>

2. Puulämmitteiset pientalot

Puulämmitteisten pientalojen omistajat ovat yksi suurimmista ilmalämpöpumpun käyttäjäryhmistä Laite synnyttää säästöjä ja helpottaa elämää, kun aikaa vapautuu puiden hankkimisesta muihin töihin. Takan tai uunin lämmittäminen luo kotiin tunnelmaan, mutta silti ilmalämpöpumpun aikaansaama tasainen ja hajuton lämmitys tuo elämään myös lisää asumismukavuutta. Ilmalämpöpumppu hankitaankin usein puulämmitteiseen kohteeseen silloin kun ei enää jakseta tehdä puutöitä tai kodin omistussuhteissa tapahtuu sukupolvenvaihdos.

3. Kesämökillä ilmalämpöpumppu tuo luksusta elämään

Ilmalämpöpumppu on edullisuutensa vuoksi tullut yhä useamman vapaa-ajanasunnon vakiovarusteeksi. Hankinta takaa kohteeseen energiatehokkaan lämmityksen, kun tilojen lämmitystä voidaan säädellä käytön mukaan. Mökkiä voidaan ylläpitälämmittää silloinkin kun ollaan poissa ja ilmalämpöpumpun ilmaa kuivattava ominaisuus pitää kosteuden poissa ja ehkäisee mökkihajun syntymistä. Nykyaikaisissa ilmalämpöpumpuissa on monien arvostama etäohjausominaisuus, joka lisää mökin käyttömukavuutta ja pidentää mökkikautta molemmista päistä. Ei tarvitse enää tulla kylmään ja kosteaan mökkiin syksyisin, vaan sisälämpötila voidaan pitää sähkölaitteiden kannalta optimaalisena, eikä kohteessa pääse tapahtumaan putkie jäätymistä.

4. Asunnon ulkopuolisen tekninen tila, autotalli tai muu ylläpitolämmitettävä tila

Ihmiset kaipaavat harrastetiloihin, autotalleihin ja muihin ulkorakennuksiin lisää mukavuutta ja ilmalämpöpumppu onkin ihanteellinen lisälämmitysratkaisu osan aikaa pelkällä ylläpitölämmöllä pidettäviin kohteisiin. Kun kohde on tyhjillään, lämmityksen voi pitää 8–10 asteen ylläpitolämmöllä – ja kun tiloja käytetään, lämpötilan voi nostaa nopeasti halutulle tasolle. Aikaisemmin käyttämättömänä olleet tilat tulevat ympärivuotiseen käyttöön. Ilmalämpöpumpun avulla lämmityksen säätäminen on nopeaa ja kustannustehokasta.

Varsinkin talvisaikaan ilmalämpöpumpusta on iloa autotallissa, kun kosteutta poistava lämpöpumppulämmitys sulattaa nopeasti lumisen auton ja poistaa ikkunoista jäät. Ilmalämpöpumppu onkin oiva lämmitysmuoto autokorjaamoille.

5. Korkeassa tila, jossa lämpö karkaa kattoon – ilmalämpöpumppu levittää lämpimän ilman tasaisesti ympäri huonetta

Korkeissa olohuoneissa tai vapaa-ajanasunnoissa lämpö karkaa yleensä kattoon ja lattia tuntuu aivan kylmältä. Lämpöpumpun avulla lämpö saadaan jaettua tasaisemmin ympäri avointa tilaa. Usein korkeassa olohuoneessa on takka, jonka lämpö kuitenkin jää hyvin pistemäisesti takan lähettyville ja yläpuolelle. Ilmalämpöpumppu voidaan pistää automaattisesti säätymään niin että kun takkaa lämmitettäessä lämpötila nousee yli 23 asteen, niin lämpöpumpun lämmitysominaisuus kytkeytyy automaattisesti pois päältä ja sisäyksikön puhallin kierrättää tilassa takan tuottamaa ilmaa erittäin pienellä energiakulutuksella.

Ilmalämpöpumppu voidaan tuoda teollisuushalleissa olemassa olevan lämmityksen rinnalle leikkaamaan lämmistyskuluja sekä parantamaan työskentelyolosuhteita. Työolosuhteet paranevat talvisin tasaisemman lämmön jakautumisen ansiosta ja kesäisin viileämmän ilman takia jaksaa työskennellä paremmin.

6. Kuuman kerrostaloasunnon tai liiketilan viilentäminen

Ilmalämpöpumppua ei voi käyttää kerrostaloissa lämmittämiseen, sillä laite muodostaa lämmityskäytössä jäätä, jonka poistaminen kerrostalo-olosuhteissa ei ole mahdollista. Sen sijaan ilmalämpöpumppu sopii erinomaisesti asunnon viilentämiseen ja ilmanvaihdon parantamiseen.

Monien liiketilojen takapihalle on mahdollista asentaa ilmalämpöpumppu, joka luo liikkeesta vilvoittavan keitaan asiakkaille ja työntekijöille.

Kiinnostaako ilmalämpöpumpun hankkiminen? Ole yhteydessä Lämpö kurkon asiantuntijaan

Ilmalämpöpumpun kokonaishankintahinta muodostuu pumpun hinnasta ja asennuskustannuksista.

IlmanlämpIlmalämpöpumpun asennuskustannus muodostaa noin 30–50% laitteen kokonaiskustannuksista. Tyypillisesti ilmalämpöpumpun asennus maksaa n. 500-900 €. Asennustyön laajuus vaihtelee kohteittain, joten kohteeseen täytyy tututustua ennen kuin voimme antaa tarkan hinnan. Hinta riippuu asennettavasta laitteesta, tarvittavista asennustarvikkeista sekä asennuskohteesta.

Halvimmissa asennustöissä ei yleensä tarvitse tehdä sähkötöitä vaan sähkönsyöttö ilmalämpöpumppuun hoituu pistotulpan kautta olemassa olevasta pistorasiasta. Välttyäksesi asennukseen liittyviltä piilokuluilta kannattaa tilata ilmalämpöpumppu ammattimaisesti asennettuna pakettina joka sisältää myös sähkötyöt. Lämpö Kurkon asennuksissa on työn osuus aina eroteltu, jolloin saat kotitalousvähennyksen koko asennustyöstä yhdellä laskulla.

Kuinka pitkä on ilmalämpöpumpun takaisinmaksuaika?

Ilmalämpöpumpun takaisinmaksuaika kertoo, kuinka nopeasti saat ilmalämpöpumpulla saman verran säästöjä, mitä laitteen ostaminen asennuksineen maksoi. Edullisemman hintaluokan ilmalämpöpumpun takaisinmaksuaika on 4-6 vuotta ja laadukkaan Premiun-tason ilmalämpöpumpun takaisinmaksuaika on 5-7 vuotta.

Kokonaissäästöjä ajatellessa ei kuitenkaan kannata katsoa pelkästään takaisinmaksuaikaa, vaan kannattaa keskittyä laskemaan laitteen koko elinkaaren aikana saavutettavia säästöjä. Sillä Premiun-tason ilmalämpöpumput tuottavat sinulle useita tuhansia euroja suuremmat säästöt koko elinkaarensa aikana.

Premium-pumput kestävät yleensä kaksi kertaa kauemmin kuin halvemman hintaluokan pumput.

Edullisemman hintaluokan pumput maksavat asenuksineen 1500-2000 €, kun taas Premium-pumput maksavat 2500-3000 € asennuksineen.

Ilmalämpöpumpun asennustyön voi laittaa kotitalousvähennykseen

Hankkiessasi ilmalämpöpumpun kotiisi tai mökille voit laittaa asennustyön kotitalousvähennykseen. Verotuksessa saat summasta takaisin noin 45 %. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa. Saat vähennyksen sinä vuonna jona ilmalämpöpumppupaketti on maksettu.

Harkitsetko ilmalämpöpumpun hankkimista Nokian, Tampereen tai Pirkanmaan alueella? Ole yhteydessä Lämpö Kurko:n asiantuntijaan.

Ilmalämpöpumpun valitsemisen kohteeseen – nykyaikaiset Nibe – ilmalämpöpumput

Nibe Ilmalämpöpumput on suunniteltu niin omakotitalojen kuin kiinteistöjenkin lämmitykseen. IIlmalämpöpumput ovat käyttäjäystävällisiä sekä asennuksen että käytön kannalta. Käyttämämme Ilmalämpöpumput edustavat alansa huippua uuden sukupolven tekniikallaan ja edeltäjiään taloudellisemmalla käytöllä.

Tilaa kotiisi veloitukseton energiansäästökartoitus tai pyydä tarjous

Selvitä, kuinka paljon voisit säästää puhdasta rahaa

Ota yhteyttä ja kutsu asiantuntijamme tutustumaan kotiisi tai kiinteistöösi. Selvitämme mikä lämmistymuoto sopii teille parhaiten ja kuinka paljon säästöjä saatte.

Etsimme parhaan lämmitysvaihtoehdon ja annamme arvion:

  • Säästöjen määrästä vuodessa

  • Ilma-vesilämpöpumppun investoinnin takaisinmaksuajasta

  • Tuottojen määrästä kuukaudessa

Jos Ilmalämpöpumppu ei ole sovi kiinteistösu lämmöntarpeisiin, niin tarjoamme myös muita vaihtoehtoja:

Näitä kysytään myös

Voiko ilmalämpöpumpulla lämmittää alle -20C ulkolämpötilassa?

Nykyaikaisilla ilmalämpöpumpuilla lämpöä saadaan jopa -30 asteen pakkasessa. Ulkoilmasta otettavan lämmön takia pumpun lämmöntuottokyky kuitenkin pienenee selkeästi -20 asteen jälkeen. Hyvänä nyrkkisääntönä voi ajatella; kun ilmalämpöpumppu on mitoitettu oikein ja hyvin huollettu, niin se  lämmittää halutun tilan noin -15  asteeseen saakka. Kovemmilla pakkasilla on tilassa otettava avuksi päälämmitysjärjestelmä (esim. sähkö- tai öljylämmitys).

Voiko uutta ilmalämpöpumppua käyttää mökin tai autotallin ylläpitolämmitykseen talvella?

Kyllä voi. Nykyaikaisissa ilmalämpöpumpuissa on ylläpitolämpötila –toiminto, jolla ilmalämpöpumpun pyyntilämpötilaksi voidaan asettaa esimerksi +10 astetta. Tällöin ilmalämpöpumppu pitää tilan lämpötilan noin +8 – +10 asteen haarukassa.

Huom! Ilmalämpöpumppu ei toimi, jos sisälämpötila laskee alle + 5 astetta. Eli tilassa pitää olla aina varalla sähköpatterit, joiden termostaatti on säädetty + 7 asteiseksi, jolloin sähköpatteri menee päälle kun ilmalämpöpumppu ei pysty tuottamaan riittävästi lämpöä -15 asteen pakkasessa.

Voiko ilmalämpöpumpulla levittää takan tai lieden tuottamaa lämpöä?

Kyllä, ilmalämpöpumpuissa on ”takkatoiminto”, jonka avulla takan pistemäinen lämpö saadaan kierrätettyä laajemmalle alueelle, jolloin säästetään lämmistyskustannuksissa ja saadaan huoneeseen tasaisempi lämpö.

Onko ilmalämpöpumpulla viilentäminen kallista?

Ei ole, sillä ilmalämpöpumpulla asunnon viilentäminen on huomattavasti edullisempaa kuin lämmittäminen.  Viilentäessä lämpöpumppu joutuu laskemaan lämpötilaa yleensä vain muutaman asteen + 27 C ulkolämpötilasta +24 C sisälämpötilaan. Kun taas lämmittämisessä nostetaan -10 C ulkolämpötila + 23 asteiseksi sisälämpötilaksi. Keskimäärin viilentäminen maksaa 0,30€ – 0,50€ vuorokaudessa. Viilentäminen on tehokkainta, jos ilmalämpöpumppu saa olla koko ajan päällä ja pyyntilämpötila on n. + 24 astetta.

Saat ilmalämpöpumpun ja kotisi viilennystä Tampereen ja Pirkanmaan alueella parhaiten Lämpökurkolta

Ota yhteyttä

Puhelin: 040 412 0478
Sähköposti: myynti@lampokurko.fi
Pyydä tarjous tai maksuton energiansäästökartoitus