Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu Tampere

Ilma-vesilämpöpumppu Nokian, Tampereen ja Pirkanmaan alueella – kokonaistoimitus – Lämpö kurko Oy

Ilma-vesilämpöpumppu säästää 40-70% lämmistyskuluista – jopa 2500 € vuodessa. Pyydä maksuton energiasäästölaskelma ja tarjous.

Mikä on ILMA-VESILÄMPÖPUMPPU (IVLP) ja miten se lämmittää kodit?

Ilma-vesilämpöpumppu (IVLP) tai toiselta nimeltään vesi-ilmalämpöpumppu (VILP) on monelle vielä täysin tuntematon lämmitysjärjestelmä. Se on kuitenkin saavuttanut suuren suosion ja sen asennusmäärät kasvavat koko ajan. HSY:n tutkimuksen mukaan 40% lämmitystavan vaihtajista harkitsi ilma-vesilämpöpumppua uudeksi lämmitystavaksi.

Ulkonäöltään se muistuttaa tuttua ilmalämpöpumppua ja samalla tavalla kuin ilmalämpöpumppu se asennetaan kiinteistön ulkoseinälle. Sen avulla ulkoilmasta tuotetaan kuumaa vettä vesikiertoiseen lämmistysjärjestelmään ja siitä saa myös kodin tarvitseman lämpimän käyttöveden.

Ilma-vesilämpöpumppulämmityksessä tarvitaan vain ulkoilmaa, vettä ja nykyaikaista tekniikkaa. Koska ilma-vesilämpöpumppu ottaa energiansa ympäröivästä ilmasta, ei tarvita porakaivoa eikä maalämmön keruuputkistoa. Ilma-vesilämpöpumppu on suunniteltu vesikiertoista lämmitysjärjestelmää käyttäviin kohteisiin.

Ilma vesilämpöpumpun 5 suurinta hyötyä kotitaloudelle

1) Ympäristöystävällinen: Laite hyödyntää lämmitykseen ulkoilmaan ja pienentää omakotitalon lämmityksestä johtuvat hiilidioksiidipäästöt neljäsosaan entisestä.

2) Ilma-vesilämpöpumppu säästää rahaa: Säästät jopa 70 % entisistä öljy- tai sähkölämmitykseen menneistä rahoista.

3) Uusi lämmitysmuoto nostaa kodin arvoa: Olet mukana torjumassa ilmastonmuutosta ja HSY:n tutkimuksen mukaan yli 40 % lämmitysjärjestelmää lähitulevaisuudessa uusivista harkitsevat ilma vesilämpöpumppua.

4) Tilansäästö: Ilma vesilämpöpumppu vie vain vähän tilaa pannushuoneesta, kodinhoitohuoneesta tai teknisestä tilasta. Ainoana lämmönlähteenä se on jääkaapin kokoinen ja sivu lämmönlähteena se on sähkökaapin kokoinen.

5) Ei enää öljypolttimen tuijottelua eikä jatkuvaa patterien säätöä: Lämmönsäätely on huoletonta nykyaikaisen automatiikan ansiosta. Lämpötila pysyy tasaisena ympäristöä ja energiaa säästäen.

ilma vesilämpöpumppu tampere - Lämpö kurko Oy

Ilma-vesilämpöpumppu tuottaa jopa 40-70% säästöt lämmityskuluissa

Ilma-vesilämpöpumppu on tullut viime vuosina suosituksi ekologisuutensa ja lämmityskustanussäästöistä perinteisiin lämmitysmuotoihin verrattuna.

Talosta riippuen toimittamamme nykyaikaiset Niben ilma-vesilämpöpumput pienentävät pientalon lämmityskustannuksia jopa 40 – 70 %, kun pumppu asennetaan sähkölämmityksen tai öljylämmityksen rinnalle tai sillä korvataan kokonaan vanha lämmitysjärjestelmä.

Säästöön vaikuttavat lämpöpumpun mitoitus, asutaanko etelässä vai pohjoisessa sekä millä menetelmällä lämpö talossa jaetaan. Vesikiertoinen lattialämmitys on kustannustehokkain tapa siirtää lämpö eri huoneisiin ja se tuottaa suurimmat säästöt.

Samoin lämpöpumpun mitoitukseen kannattaa kiinnittää huomiota, sillä liian pieni pumppu tarvitsee kovilla pakkasilla tuekseen niin paljon sähkölämmitystä, että energian tuotannon hyötysuhde heikkenee ja säästöt laskevat huomattavasti. Siksi oikea mitoitus on erityisen tärkeää.

Ilma-vesilämpöpumppu voidaan asentaa joko päälämmönlähteeksi tai tuottamaan edullisempaa lämpöä vanhan järjestelmän rinnalle. Usein onkin järkevää pitää vanha järjestelmä varajärjestelmänä kylmimpinä aikoina vuodessa.

Pumppu maksaa itsensä takaisin 20 – 30 toimintavuotensa aikana ja tuottaa teille koko elinkaarensa aikana lisätuloja n. 1500-2500 € vuodessa.

Useissa tapauksissa ilma-vesilämpöpumppuun satsatut investoinnit voi kattaa 100 % pumpun tuomilla energiasäästöillä.

Tilaa maksuton energiasäästökartoitus tai pyydä tarjous.

ESIMERKKILASKELMA

Ilma-vesilämpöpumpun hinta paikalleen asennettuna on pumpun ja talon koosta riippuen 7 500 € – 20 000 €. Kotitalousvähennys tiputtaa lopullisen hinnan 7 000 € – 18 000 € välille.

Ilma-vesilämpöpumppu maksaa itsensä takaisin n. 5-7 vuodessa, koska se tuo sinulle 50 % – 70 % säästöt lämmityskustannuksissa. Tuo tarkoittaa rahallisesti 1 500 € – 2 500 € säästöjä joka vuosi pumpun n. 25 toimintavuoden ajan.

Kuukausitasolla säästöt voivat olla siis jopa 200 € tuntumassa, mikä on ihan kiva ”palkankorotus” kenelle tahansa.

Paras osa tulee vasta nyt: On mahdollista, että saat kaiken tuon täysin ”ilmaiseksi”, koska voit hankkia pumpun osamaksulla alkaen 190 €/kk.

Tällöin pumpun tuomat säästöt (n. 100 € – 200 €/kk) kattavat pumpun hankintakustannukset joko lähes kokonaan tai täysin kokonaan.

Pumppu myös pienentää hiilijalanjälkeäsi yhtä paljon kuin 30 000 km vuosittain ajava autoilija lopettaisi autoilun kokonaan.

Lisäksi se nostaa talosi arvoa yleensä samassa suhteessa, mitä pumpun hankintahinta on ollut. Ilma-vesilämpöpumppu on parhaita sijoituksia, joita omakotitaloasuja voi tehdä.

vesilämpöpumppu tampere (VILP) on sama asia kuin Ilma-vesilämpöpumppu (IVLP)

MILLAISIIN KOHTEISIIN ILMA-VESILÄMPÖPUMPPU PARHAITEN SOPII?

Ilma-vesilämpöpumppu sopii käytännössä jokaiseen pientaloon ja kiinteistöön, jossa on vesikiertoiset patterit tai vesikiertoinen lattialämmitys. Sen merkittävä etu maalämpöön verrattuna on, että porakaivoa tai maalämmön keruuputkistoja ei tarvita.

Ilma-vesilämpöpumppu on hyvä vaihtoehto myös maalämmölle, jos kiinteistön tontille ei jostain syystä voida asentaa lämmönkeruuputkistoja. Järjestelmä sopii sekä uudis- että saneerauskohteeseen.

 

Tilaa sitoumukseton energiasäästökartoitus

SUOMEN OLOIHIN SOPIVA ILMA-VESILÄMPÖPUMPPU tai toiselta nimeltään VILP

Nykyaikainen Nibe ilma-vesilämpöpumppu sopii Suomen olosuhteisiin erinomaisesti, koska Suomessa n. 85 % lämmitysenergiasta kulutetaan kun ulkolämpötila on -15C – +10C. Ilma-vesilämpöpumpou näillä lämpötiloilla todella energiatehokas lämmitysratkaisu.

Laitteen on toimittava teknisesti Suomen talvessa

Ilma-vesilämpöpumppua hankittaessa on tärkeää valita laadukas laite, joka toimii teknisesti hyvin Suomen talvessa. Ulkoyksiköstä tulee käytettäessä sulatusvettä, joka pitää ohjata hallitusti pois, jotta vesi ei jää laitteen alle ja siitä syntyvä jää kasva kiinni ulkoyksikköön.

Laitteen on toimittava hyvällä hyötysuhteella myös pakkasella

Pakkasella rakennus tarvitsee enemmän lämmitysenergiaa, jolloin laite on mitoitettava toimimaan hyvällä hyötysuhteella myös pakkasessa. Ilma-vesilämpöpumpun avulla saavutetaan sitä suuremmat lämmitysenergian ja lämmityskustannusten säästöt, mitä paremmalla hyötysuhteella laite toimii.

Ilma-vesilämpöpumppu öljylämmityksen tai sähkölämmityksen rinnalla

Ilma-vesilämpöpumppu toimii vuoden ympäri päälämmönlähteenä koko kiinteistölle, mutta se voidaan asentaa myös toisen lämmitysjärjestelmän rinnalle.

Suomen ilmastossa ulkolämpötilan laskiessa rajusti, yli 20 pakkasasteen, ilma-vesilämpöpumpun lämmitysteho ja hyötysuhde laskevat, jolloin tueksi lämmitykseen tarvitaan osittain vaihtoehtoista lämmitysjärjestelmää kuten sähköä tai öljyä.

Öljy- tai sähkölämmityksen rinnalla oleva ilma-vesilämpöpumppu käsittää ulos sijoitettavan lämpöpumpun sekä lisäksi levylämmönvaihtimen ja ohjausyksikön. Ulkoyksikön teho valitaan lämmitystehon tarpeen mukaan. Suurempien kiinteistöjen lämmitykseen voidaan asentaa useita ulkoyksiköitä rinnan, jolloin lämmitystehokin kasvaa huomattavasti.

Ilma-vesilämpöpumpu investoinnin hinta ja  käyttökustannukset

Ilma-vesilämpöpumpun (VILP tai IVLP) avulla voidaan säästää lämmityskustannuksissa huomattavia summia niin omakotitalossa kuin suuremmassa asuin- tai liikekiinteistössäkin.

Lämmityskustannuksissa saavutetuilla säästöillä voidaan tavallisesti jopa kattaa ilma-vesilämpöpumppua varten mahdollisesti otetun lainan lyhennys- ja korkokustannukset, ja rahaa jää usein myös yli. Säästöt öljy- tai sähkölämmitykseen tai kaukolämpöön verrattuna ovat tavallisesti n. 40-70 %.

Mistä Ilma-vesilämpöpumpun hinta asennettuna muodostuu?

Ilma-vesilämpöpumpun hinta asennettuna muodostuu ilma-vesilämpöpumpun ja asennustyön lisäksi muista laitteista, kuten lämpimän käyttöveden varaajasta sekä mahdollisesta puskurivaraajasta. Ilma-vesilämpöpumpun rinnalle kytketään joko sähköllä tai öljyllä toimiva lisälämmönlähde kylmimpiä pakkaspäiviä varten. Saneerauskohteessa tähän käy vanha lämmitysjärjestelmä.

Ilma-vesilämpöjärjestelmän hinta vaihtelee pientalossa n. 11 000 – 14 000 euron välillä.

Öljy- tai sähkölämmityksestä luopuja voi hakea avustuksia lämmitysremonttiin

Yhä useampia omakotitalojen asukkaita mietityttävät lämmityksen jatkuvasti nousevat kustannukset sekä ilmastopäästöt.

Talossa voi olla ikääntynyt öljy- tai sähkökattila, mutta investointi uuteen ja ekologisempaan lämmitysmuotoon, kuten maalämpöön, huolettaa. Verottaja, ELY-keskus ja ARA ovatkin pättäneet tukea lämmitysmuodon vaihtamista eri keinoin.

Kuinka paljon kotitalousvähennystä voi saada Ilma-vesilämpöpumppuun?

Kotitalousvähennys tukee erityisesti maalämpöön siirtymistä, sillä maalämpöremonttiin kuuluu paljon vähennyskelpoisia töitä. Näitä ovat esimerkiksi entisen lämmitysjärjestelmän purku, lämpökaivon poraus, maansiirto- ja pihatyöt sekä uusien laitteiden asennustyöt. Tuki pienentää urakan kustannuksia tuhansia euroja.

Tällä hetkellä (2021) kotitalousvähennyksenä voi saada takaisin 40 % yritykselle maksettavista työkorvauksista. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä henkilöä kohti on 2 250 euroa vuodessa, ja kahden veronmaksajan taloudessa yhteensä 4 500 euroa.

Kotitalousvähennyksessä on 100 euron omavastuuosuus hakijaa kohden.

Ensi vuoden 2022 alusta lähtien kotitalousvähennyksen määrä on entistä suurempi niillä, jotka luopuvat öljylämmityksestä. Kotitalousvähennyksenä voi tuolloin saada takaisin jopa 60 %maalämpöurakan työkorvauksista. Yhden hakijan osalta tuki nousee 3 500 euroon vuodessa, ja kahden hakijan yhteenlaskettu tuki nousee 7 000 euroon.

Voit pyytää meiltä tarjouksen maalämpöön siirtymisestä jo etukäteen vuoden 2022 korotusta ennakoiden! Pyydä tarjous tästä

Ely-keskuksen tarjoamat avustukset

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ELY myöntää valtionavustusta pientalon öljylämmitysjärjestelmän vaihtamiseen ympäristöystävällisempään lämmitysmuotoon. Avustus on 4000 € kun siirrytään maalämpöön tai ilma-vesilämpöön. Avustus on osoittautunut erittäin suosituksi. Lue lisää ELY-keskuksen valtionavustuksesta

ARA:n energia-avustus asuinrakennuksen energiatehokkuutta parantavaan korjaushankkeeseen 2020-2022

Jos harkitset jonkun muun kuin öljylämmityksen vaihtamista ilmastoystävällisempään lämmitysmuotoon voit hakea ARA:n energia-avustusta, jonka suuruus on 4 000 tai 6 000 euroa.

ARA on määritellyt energia-avustuksen piiriin kuuluvat toimenpiteet, joilla energiatehokkuutta voidaan parantaa riittävän paljon. Avustuksella voit kattaa maksimissaan 50 % hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista. Katso kaikki ARA:n hyväksymät energiatehokkuutta parantavat toimenpiteet  täältä.

Lämpö Kurko Oy tarjoaa monipuolisia energiatehokkuutta parantavia ratkaisuja, joiden avulla ARAn energia-avustuksen saaminen on mahdollista.

Suunnittelemme ja toteutamme laadukkaat lämmitysjärjestelmät pitkällä kokemuksella, ja autamme energia-avustuksen hakemisessa.

Tarjoamamme energiatehokkuutta parantavat toimenpiteet

Harkitsetko ilma-vesilämpöpumpun hankkimista Nokian, Tampereen tai Pirkanmaan alueella? Ole yhteydessä Lämpö kurko:n asiantuntijaan

 

Ilmavesilämpöpumppu-Tampere-Lämpö-kurko-asentaa-Nibe- Polar-ilmavesilämmitys-järjestelmiä-koko-Pirkanmaa-alueella -2
Lämpö kurko asentaa Nibe Polar ilma-vesilämpöpumppuja

Käytämme asennuksissamme nykyaikaisia Nibe POLAR ilma-vesilämpöpumppuja

Nibe Ilma-vesilämpöpumput on suunniteltu niin omakotitalojen kuin kiinteistöjenkin lämmitykseen. Ilma-vesilämpöpumput ovat käyttäjäystävällisiä sekä asennuksen että käytön kannalta. Käyttämämme Ilma-vesilämpöpumput edustavat alansa huippua uuden sukupolven tekniikallaan ja edeltäjiään taloudellisemmalla käytöllä.

Lue lisää NIBE ilma-vesilämpöpumpuista

 

 

ILMA VESILÄMPÖPUMPPU TAMPERE

Tilaa kotiisi veloitukseton energiansäästökartoitus tai pyydä tarjous

Selvitä, kuinka paljon voisit säästää puhdasta rahaa

Ota yhteyttä ja kutsu asiantuntijamme tutustumaan kotiisi tai kiinteistöösi. Selvitämme mikä lämmistymuoto sopii teille parhaiten ja kuinka paljon säästöjä saatte.

Etsimme parhaan lämmitysvaihtoehdon ja annamme arvion:

  • Säästöjen määrästä vuodessa
  • Ilma-vesilämpöpumppun investoinnin takaisinmaksuajasta
  • Tuottojen määrästä kuukaudessa

Jos Ilma-vesilämpöpumppu ei ole sovi kiinteistösi lämmöntarpeisiin, niin tarjoamme myös muita vaihtoehtoja kuten

Näitä kysytään myös

Mikä öljylämmityksen tilalle?

Öljylämmityksen tilalle voi valita joko maalämmön tai Ilma-vesilämpöpumpun.

Teettekö asennuksia myös Tampereen ympäristökunnissa?

Teemme lämpöpumppuasennuksia Tampereen lisäksi kaikissa Tampereen ympäristökunnissa: Nokia, Ylöjärvi, Kangasala, Lempäälä, Pirkkala, Orivesi ja Vesilahti.

Kannattaako Ilma-vesilämpöpumppu?

Ilma-vesilämpöpumppu tuottaa 40-70% säästöt vuosittaisista lämmistyskustannuksista.

Miten Ilma-vesilämpöpumppu ja Vesi-ilmalämpöpumppu eroavat toisistaan?

Eivät mitentkään, ne ovat vain saman lämpöpumpun eri nimityksiä

Vaatiiko Ilma-vesilämpöpumpun asennus aina vesikiertoisen lämmöjakojärjestelmän kuten vesipatterit tai vesikiertoisen lattialämmityksen?

Pääasiassa kyllä, mutta jossain tapauksessa voimme jakaa lämmön myös puhaltimilla. Ilma-vesilämpöpumppu lämmittää vettä olemassaoleviin pattereihin, vesikiertoiseen lattialämmitykseen sekä lämpimän kättöveden.

Saat Ilma-vesilämpöpumpun (IVLP) ja uusiutuvaa energiaa Tampereen ja Pirkanmaan alueella Lämpökurkolta

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous

Teemme lämmitysurakointia koko Tampereen seutukunnan alueella. Palvelualueisiin kuuluvat: HämeenkyröKangasalaKuhmoinenLempääläNokiaOrivesiPirkkala , PälkäneTampereVesilahti ja Ylöjärvi

Puhelin: 040 412 0478
Sähköposti: myynti@lampokurko.fi
Lämmitysjärjestelmät Tampere

Pyydä tarjous tai maksuton energiansäästökartoitus